Amisrekryn tarina

Tarina Amisrekryn takana

Amisrekryn tarina alkaa vuodenvaihteesta 2016/2017. Olin sairauslomalla jalkaleikkauksen takia ja minulla oli tylsää. Mietin, että ammatilliset opiskelijat tarvitsisivat oman rekrytointiyrityksen. Selailin nettiä enkä löytänyt Suomesta ainoatakaan rekrytointiyritystä, joka olisi keskittynyt pelkästään toisen asteen tutkinnon suorittaneiden työnvälitykseen. Ammattikorkeakouluilla ja yliopistoilla oli lähes kaikilla omat rekrytointiyritykset, mutta toiselta asteelta se puuttui. Kun palasin takaisin töihin, juttelin parin opettajakollegani kanssa asiasta ja he innostuivat siitä. Tämä jälkeen esittelimme ideamme esimiehillemme ja lopulta laitoimme oman osakeyhtiön pystyyn 15.2.2017. Kesällä 2017 hankimme toimitilat Jarrumiehenkadulta ja syksyllä 2017 palkkasimme ensimmäisen ulkopuolisen työntekijän. Tästä hetkestä toimintamme lähti varsinaisesti käyntiin.

Mikä tekee Amisrekrystä sitten erilaisen verrattuna muihin henkilöstö- ja rekrytointialan yrityksiin? Se on meidän laaja verkosto ammatillisiin oppilaitoksiin, opettajiin, opohin ja työelämävalmentajiin. Me tunnemme ammatillisen oppilaitosten maailman, me osaamaamme lukea todistuksia, näemme paremmin myös rivien välissä olevan tiedon. Me tiedämme, mistä tavoittaa oikeanlaisia tekijöitä, me pystymme toimimaan linkkinä yritysten ja oppilaitosten välillä.

Olen itse toiminut opettajana vuodesta 2015. Sitä ennen olen työskennellyt yli 10 vuotta erilaisissa henkilöstöhallinnon tehtävissä niin Turussa kuin Helsingissäkin. Olen toiminut henkilöstöasiantuntijana vastuullani koko henkilöstöhallinnon kenttä rekrytoinneista alkaen esimiesten tukemiseen ja opastamiseen asti. Olen vetänyt HR:n IT-projekteja ja osallistunut erilaisiin henkilöstöhallinnon kehitysprojekteihin. Nyt Amisrekryn kautta saan yhdistää kaksi intohimoani; henkilöstöhallinnon ja nuorten työllistämisen.

Amisrekryn taustalla vaikuttaa vahva halu nostaa ammatillisen perustutkinnon suorittaneiden arvostusta. Peruskoulun jälkeen ammatillinen oppilaitos on hyvä vaihtoehto siinä missä lukiokin. Ammattikoulu ei ole mikään kakkosvaihtoehto, jonne mennään, koska muualle ei päästä. Ammatillisen tutkinnon suorittaneet ovat oman alansa tulevaisuuden vahvoja ammattilaisia. Heillä on valmistuttuaan alan viimeisin tieto ja osaaminen.

Haluan näyttää, että ammattikoululaiset eli amislaiset, kuten usein sanotaan, ovat paljon muutakin kuin kliseitä teiniviiksistä ja karvanopista. Haluan, että ammattikoulun suorittanut on ylpeä ammattilainen. Päivittäin opettajan työssäni näen hienoja, motivoituneita ja upeita nuoria. Haluan, että he ovat ylpeitä suorittamastaan tutkinnosta, saavuttamastaan ammatillisesta osaamisesta. Ei ole häpeä olla amis!

Turku 3.2.2019
Sanna Järvinen, Amisrekryn toimitusjohtaja

Sanna Järvinen Amisrekry
Sanna Järvinen, Amisrekryn toimitusjohtaja, Vuoden rekrytointialan kehittäjä 2020. Kuva: Jarkko Relander