Opettaja-lehti 4.12.2020

Amisten ja yritysten yhyttäjä

Taloushallinnon lehtori Sanna Järvinen perusti rekrytointifirman edistääkseen ammattiin opiskelevien työllistymistä. Marraskuussa hän sai Vuoden rekrytointialan kehittäjä -palkinnon.

  • 03.12.2020
  • Teksti Minna Hotokka // Kuva Jarkko Relander

Mihin tarpeeseen Amisrekry syntyi?

Huomasin, että ammattikorkeakouluilla ja yliopistoilla oli omat rekrytointiyrityksensä, mutta toiselta asteelta sellainen puuttui. Puhuin asiasta kahdelle opettajakollegalleni. He innostuivat perustamaan kanssani rekryfirman, joka keskittyy ammatillisen tutkinnon suorittaneisiin ja ammattikoulussa opiskeleviin. Ideoin myös maksuttoman amisharjoittelu.fi:n, jossa opiskelija voi hakea ilmoitettuja koulutus- ja oppisopimuspaikkoja.

Millaista apua palvelusta on ollut nuorille ja työnantajille?

Olemme auttaneet työnantajia sopivan työvoiman tavoittamisessa ja opiskelijoita koulutussopimuspaikkojen ja valmistumisen jälkeisten työpaikkojen löytämisessä.

Miten Amisrekry hyötyy siitä, että olet opettaja?

Me opettajat tiedämme, miten ammatillinen koulutusjärjestelmä toimii. Osaamme tarjota yrityksille myös sitä vaihtoehtoa, että he ottaisivat työntekijän oppisopimuksella tai kouluttaisivat omaa työvoimaansa ammatillisissa oppilaitoksissa. Lisäksi yritykset voivat meidän kauttamme kertoa oppilaitoksille koulutustarpeistaan.

Mitä aiot seuraavaksi tehdä amisten hyväksi?

Haluan kumota myytin, että nykynuoret eivät osaisi mitään. Opettajana näen päivittäin, miten innostuneita ja nopeasti oppivia opiskelijoita meillä on. Tätä viestiä aion edelleen viedä yrityksiin.