HR viesti 02/2021

Rekrygaala palkitsi poikkeuksellisen vuoden innovaatiot ja tärkeät teot

artikkelikuva: Rekrygaala palkitsi poikkeuksellisen vuoden innovaatiot ja tärkeät teot

Vuoden parhaat rekrytointialan teot ja tekijät palkittiin jälleen marraskuussa. Työnhakupalvelu Duunitorin jo kolmatta kertaa järjestämää Rekrygaalaa juhlittiin poikkeusvuonna virtuaalisesti.

Vuoden 2020 Rekrygaalan finalisteissa ja voittajissa korostuivat poikkeuksellisen vuoden mukanaan tuomat innovaatiot ja merkitykselliset teot työpaikkojen säilyttämisen eteen.

Vuoden rekrytoija haastaa vallitsevia ajatusmalleja

Rekrygaalan tuomaristo valitsi Vuoden rekrytoijaksi loimaalaisen teollisuuden perheyritys Pemamekin henkilöstöjohtaja Niina Nurmen, joka on luotsannut viime vuosina vauhdilla kasvaneen yrityksen rekrytointia ja henkilöstöä muutosten aallokossa.

Viimeisen vuoden aikana Pemamek on rekrytoinut Nurmen johdolla lähes 100 uutta ammattilaista tiimiinsä, myös haastaviin korkean asiantuntijuuden paikkoihin.

Tuomaristo kehuu Nurmea erityisesti muutosjohtamisen taidoista sekä siitä, kuinka hän on kehittänyt yrityksen rekrytointi-, perehdytys- ja koulutuskäytäntöjä.

”Rekrytoijan pitää osata haastaa vallitsevia ajatusmalleja. Tärkeää on myös kyky ennakoida ja nähdä pidemmälle: miten tietty työtehtävä tulee muuttumaan, ja minkälaista osaamista siinä tarvitaan tulevaisuudessa”, Nurmi kuvailee.

”Voitto on iso tunnustus meidän tiimillemme, sillä rekrytointi ei ole koskaan ’yhden naisen show’. Otan tunnustuksen vastaan nöyrin mielin. Tuntuu etuoikeutetulta saada oman työn erittäin tärkeästä vastuualueesta tunnustusta.”

Vuoden rekrytointiteko tarjosi työn lähes 800:lle ravintola-alan ammattilaiselle

Vuoden rekrytointiteoksi 2020 tuomaristo valitsi HOK-Elannon korona-ajan rekrytoinnit.

Kun poikkeustoimet sulkivat keväällä ravintoloita, tarjosi HOK-Elanto kaikille ravintola-alan ammattilaisilleen mahdollisuuden siirtyä kaupan alan työtehtäviin.

Vain muutamassa päivässä lähes 800 HOK-Elannon ravintola- alan työntekijää sai tiedon siitä, missä kaupan alan yksikössä he voivat jatkaa työskentelyä.

Kukaan ei joutunut lomautetuksi, ja samalla saatiin varmistettua kauppojen ruokahuollon sujuvuus kysynnän kasvettua.

”Palkinto on hieno tunnustus paitsi henkilökohtaisesti, myös kaikille 6 000 työntekijällemme. Tämä on koskettanut heistä kaikkia tavalla tai toisella”, HOK-Elannon ravintolatoimialan HR-päällikkö Satu Vennala kertoo.

Mauno-siili hurmasi IT-alan osaajat

Vuoden parhaaksi rekrytointikampanjaksi valittiin yleisöäänestyksellä IT-talo Siili Solutionsin luontodokumenttimainen rekryvideo, jossa seurataan Mauno-siilin työmatkaa.

Työmatkansa aikana Mauno käy läpi työnantajassaan arvostamiaan asioita ja esittelee Siilin kilpailuetuja. Maunon seikkailut työelämässä sanoittaa Avarasta luonnosta tuttu kertojaääni Jarmo Heikkinen.

”Rekrymarkkinoinnissa tehdään paljon aika samankaltaista sisältöä, ja siksi halusimme tehdä tästä todella erilaisen. Harvoin kampanjat kaatuvat siihen, että ne ovat liian yllättäviä. Kyllä se yleensä kaatuu siihen, että viesti katoaa muuhun pauhuun”, Siili Solutionsin markkinointi- ja viestintäjohtaja Antti Kiukas kommentoi.

Kampanjan tavoitteena oli nostaa Siilin työnantajakuvaa sekä lisätä brändin tunnettuutta erityisesti IT-alan asiantuntijoiden ja päättäjien keskuudessa.

”Kampanjan aikana avoimiin työpaikkoihin saapui 114 hakemusta, joista valtaosan hakemuskirjeissä kerrottiin työpaikan löytyneen Maunon avulla”, kertoo Maarit Kettunen, Siilin Head of Talent / HR Business Partner.

Sami Kuronen
Sami Kuronen
KUVA: PETRI VIRKKUNEN

Vuoden rekrytointialan kehittäjä auttoi pelastamaan maatilojen sesongin kriisissä

Vuoden rekrytointialan kehittäjänä palkittiin pitkän kokemuksen HR-alalta kartuttanut Sanna Järvinen, joka on tehnyt vaikuttavaa työtä ammatillisten opiskelijoiden työllistymisen eteen. Hän myös tarttui epäröimättä toimeen, kun maatilat olivat keväällä jäädä ilman työvoimaa koronarajoitusten vuoksi.

Järvinen tunnetaan esimerkiksi perustamistaan ammatillisen toisen asteen opiskelijoiden ja työnantajien kohtaamispaikoista Amisrekry.fi:stä ja Amisharjoittelu.fi:stä.

Kun maatila- ja puutarhayrittäjät uhkasivat keväällä 2020 jäädä ilman ulkomailta saapunutta työvoimaa, Järvinen ideoi ja pystytti hyväntekeväisyysprojektinä Maatilalle.fi-sivuston yhden viikonlopun aikana.

Maatilalle.fi oli ensimmäinen pandemian aikana rakennettu sivusto, joka auttoi maatiloja ja puutarhoja löytämään työvoimaa maksutta. Syksyllä sivustolle oli rekisteröitynyt lähes 9 000 käyttäjää.

”Voitto kovatasoisessa finaalissa on aivan uskomaton juttu. En villeimmissä unelmissanikaan voinut kuvitella, että voitan”, Järvinen iloitsee.

Rekrygaala on rekrytointialan ammattilaiset yhteen kokoava tapahtuma, joka palkitsee vuosittain toimialan parhaat teot ja tekijät. Tapahtuman suojelijana toimii työministeri Tuula Haatainen. Rekrygaalan järjestää Duunitori Oy.

Julkaistu: 02/2021