Turkulainen 13.12.2017

Turkulainen Amisrekry on ainoa laatuaan Suomessa

Aki Laine ja Sanna Järvinen ovat hankkineet töitä jo kymmenille nuorille.

 

Teemu Nurmi

 
 
 
 
 
Turussa perustettiin tämän vuoden helmikuussa Suomen ensimmäinen toisen asteen ammatillisen perustutkinnon suorittaneiden työllistämiseen erikoistunut rekrytointiyritys.

 

JSI Amisrekryn Sanna Järvinen muistuttaa, että yliopistoilla ja ammattikorkeakouluilla on omat rekrytointiyritykset, mutta toinen aste on ollut aikaisemmin tässä asiassa täysin paitsiossa.

– Ammatillisen koulutuksen reformi leikkaa ammatillisen koulutuksen rahoitusta. Hallitus on päättänyt leikata ammatillisesta koulutuksesta 190 miljoonaa euroa. Kouluilla ei ole välttämättä mahdollisuuksia perustaa omia rekrytointiyrityksiä, hän sanoo.

Ammatillista koulutusta tarjoavien oppilaitosten rahoitusmallikin muuttuu tulevaisuudessa. Rahoitus on pitkälti kiinni siitä, miten hyvin valmistuneet oppilaat työllistyvät omalle alalleen. Amisrekryn on tarkoitus edistää nimenomaan nuorten, ammattiin valmistuneiden työllistymistä.

Sanna Järvinen sekä Amisrekryn kaksi muuta omistajaa ovat myös opettajia Turun ammatti-instituutissa. Kolmikolla on pitkä kokemus opetustyöstä, henkilöstöhallinnosta sekä laaja kontaktiverkosto Turun alueen eri oppilaitoksiin, opettajiin ja yrityselämään.

Amisrekryssä on työskennellyt syyskuusta asti myös myyntiassistentti ja HR-assistentti Aki Laine. Laine ja muu tiimi on toistaiseksi löytänyt työpaikan yli 40 työnhakijalle monelta eri alalta monenlaisiin tehtäviin.

– Työnjohtaja, ompelija, autonasentaja, myyntisihteeri, puuseppä, kattoasentaja, työntekijöitä diagnostiikkalaitteiden kokoonpanolinjalle, sesonkityöntekijöitä autonrengasyrityksiin, Järvinen ja Laine luettelevat joitakin ammattinimikkeitä.

He kertovat, että vaikka yrityksen toiminnan pääpaino on nuorten työllistämisessä, aikoo Amisrekry tehdä tulevaisuudessa tiiviimpää yhteistyötä myös Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksen kanssa.

Yritys on lisäksi laajentanut toimintaansa erilaisiin korttikoulutuksiin. Työturvallisuuskortit ja muut vastaavat kortit ovat monella alalla pakollisia ja niiden suorittaminen ja ylläpito ovat edellytyksiä työllistymiselle ja työnteolle.

 
Written by:
 
Teemu Nurmi

Alkuperäinen juttu