Rekrygaala finalistit 2020
Rekrygaala
Yksi heistä on vuoden rekrytointialan kehittäjä – Katso, ketkä 3 upeaa ammattilaista etenivät finaaliin
Meri-Tuuli Talsi 8.10.2020 9:00 Lukuaika 3 min Rekrygaalan Vuoden rekrytointialan kehittäjä -finalistit. Voittaja valitaan gaalalähetyksessä 5.11.2020.
Rekrygaalan tuomaristo on tehnyt valintansa Vuoden rekrytointialan kehittäjä -kategorian finaalikolmikosta. Kärkikolmikon työssä korostuivat poikkeuksellisen vuoden hengessä muun muassa teknologiset ratkaisut työntekijöiden ja työnantajien kohtauttamiseksi. Tutustu ansioituneisiin ammattilaisiin alla.
Rekrygaala palkitsee Vuoden rekrytointialan kehittäjän 5.11.2020.
Vuoden rekrytointialan kehittäjän tittelistä kisaavat tänä vuonna maahanmuuttajille suunnatun koodikoulun Integrify Oy:n perustaja Daniel Rahman, Amisrekryn, Amisharjoittelun ja Yksityisopettaja.fi:n toimitusjohtaja, rekrytoija sekä ammatillinen opettaja Sanna Järvinen sekä kehittyvään employer branding -toimintaan keskittyvä Marblesin perustaja Antti Romppainen.
Daniel Rahman perusti koodikoulun, joka on kouluttanut ja työllistänyt jo yli 200 maahanmuuttajaa
Maahanmuuttajille suunnatun koodikoulun, Integrifyn, perustaja Daniel Rahmanin mukaan suomalainen työyhteisö kaipaa ravistelua.
”Asiat, kuten vaillinainen suomen kieli tai ulkomaalainen tausta, eivät voi olla este sille, että suomalaiset yritykset saavat kasvuunsa tarvitsemaansa työvoimaa”, hakemuksessa painotetaan.
Rahmanin perustaman koodikoulun tarkoituksena onkin yhdistää kansainväliset osaajat ja työpaikat tarjoamalla maahanmuuttajille alusta kouluttautumiseen ja työllistymiseen teknologia-alalla.
Tähän mennessä Integrify on kouluttanut ohjelmistokehittäjiksi jo yli 200 maahanmuuttajaa, joista yli 70 prosenttia on työllistynyt pysyvästi teknologiayrityksiin, kuten Wolt, Smartly, Digia, Tieto, Nokia ja CGI. Vuonna 2020 Integrify kouluttaa yli 100 maahanmuuttajaa koodareiksi.
Koodaajapulasta huolimatta Rahman on huomannut, että maahanmuuttajien työllistyminen on ison työn takana, vaikka osaamista löytyisikin.
”Haluamme myös rikkoa ennakoluuloja maahanmuuttajien työllistämisestä. Se on Suomessa edelleen äärimmäisen vaikeaa, ja usein työpaikka löytyy matalapalkkasektorilta, vaikka henkilöt olisivat korkeasti koulutettuja jopa Suomessa”, Integrifyltä kerrotaan.
Sanna Järvinen edesauttaa ammattiosaajien ja maataloustyöntekijöiden työllistymistä ja helpottaa työnantajien rekrytointeja
Pitkän kokemuksen HR-alalta kartuttanut Sanna Järvinen huomasi vuonna 2017, että ammatillisen toisen asteen opiskelijoilta ja vastavalmistuneilta puuttui helppo väylä työllistymiseen – ja toisaalta työnantajilta osaajiin. Syntyi Amisrekry.fi ja myöhemmin vuonna 2019 Amisharjoittelu.fi, jotka vastasivat tähän tarpeeseen.
”Amisrekry toimii siltana yritysten ja ammatillisten toisen asteen oppilaitosten välillä. Sen vahvuus on tiivis kontaktiverkosto ja osaaminen oppilaitosmaailmasta”, hakemus selventää.
Järvisen ideoima sekä osittain myös itse rakentama Amisharjoittelu.fi puolestaan on ilmainen ammatillisten työharjoittelupaikkojen ilmoitus- ja hakukanava toisen asteen perustutkintoa suorittaville sekä työharjoittelijoita tarvitseville yrityksille.
”Palvelu on osoittanut hyödyllisyytensä jo nyt. Useat opiskelijat ovat löytäneet koulutussopimuspaikan sen kautta. Useat suuret ja pienemmätkin yritykset ovat ottaneet palvelun käyttöön ja muun muassa Turun kaupunki ilmoittaa siellä työharjoittelupaikkoja”, Järvisen kollega kertoo.
Keväällä 2020 korona aiheutti sydämentykytyksiä maatila- ja puutarhayrittäjille, jotka uhkasivat jäädä ilman ulkomailta saapunutta työvoimaa. Tällöin Järvinen ideoi ja pystytti hyväntekeväisyysprojekti Maatilalle.fi:n yhden viikonlopun aikana.
Maatilalle.fi-sivusto on ensimmäinen koronapandemian aikana rakennettu sivusto, joka auttoi maatiloja ja puutarhoja löytämään työvoimaa ilmaiseksi. Tällä hetkellä sivustolle on rekisteröitynyt jo lähes 9 000 käyttäjää.
Ajatuksena oli auttaa pelastamaan Suomen sato, kun ulkomaalaisten kausityöntekijöiden tulo oli epävarmaa, sekä tarjota työttömille, lomautetuille sekä opiskelijoille mahdollisuus löytää töitä.
Antti Romppainen koulutti Marblesin kanssa yli 400 ammattilaista dataohjatun rekrytoinnin pariin
Marblesin toimitusjohtaja Antti Romppainen on erityisesti dataan perustuvan ja kohdennetun rekrytoinnin sekä employer brandingin suunnannäyttäjä.
Romppaisen ja Marblesin missiona on kehittää rekrytoinnin ammattilaisten osaamista näillä osa-alueilla.
”EB-työssä tulisi ottaa käyttöön kaikki ne tehonlisääjät, joita markkinointi ja myynti niin sujuvasti jo käyttävät. Tulosperusteinen hakukonemarkkinointi, löydettävyyden optimointi, kohderyhmittäin suunnatut sisällöt sekä viestinnän automatiikka”, Romppaisen ideologiasta kerrotaan hakemuksessa.
”Ennen kaikkea employer brandingin tulisi tukeutua dataan! Web-analytiikan tulisikin olla osa jokaisen rekrytoijan tärkeintä työkalustoa.”
Tämän johdosta Marbles käynnisti joulukuussa 2019 maksullisen kaksipäiväisen koulutusohjelman, jonka tavoitteena oli kouluttaa HR:n ja rekrytoinnin parissa työskenteleville ammattilaisille digimarkkinoinnin tärkeimpiä oppeja ja niiden dataohjattua soveltamista rekrytointiin sekä työnantajamielikuvan kehittämiseen.
Koronan iskiessä koulutusta jatkettiin keväällä 2020 etäkoulutuksena. Lennossa kehitelty uusi idea muotoutui siten, että koulutus tarjottiin lopulta rekrytoinnin ammattilaisille ilmaiseksi.
”Olemme tähän mennessä kouluttaneet jo yli 400 ammattilaista dataohjatun rekrytoinnin pariin – ja samalla Suomen rekrymarkkinoinnin edelläkävijöiksi”, Romppaisen kollega kertoo.
Alkusyksyn 2020 aikana Marbles on tuottanut lisäksi myös viisiosaisen digi- ja teknologia-ammattilaisten palkkapyyntöjen raportin sekä päivittänyt Marblesin rekrytoijan oppaan digitalouden ammatteihin. Nämä ilmaiset sisällöt toimivat jälleen kädenojennuksena rekrytointialan ammattilaisille.
Meri-Tuuli Talsi