Rekrygaala 5.11.2020

Rekrygaala

Vuoden rekrytointialan kehittäjä toimi kylmäpäisesti kriisissä – Sanna Järvinen auttoi pelastamaan maatilojen sesongin

Meri-Tuuli Talsi 6.11.2020 8:00 Lukuaika 3 min Vuoden rekrytointialan kehittäjä toimi kylmäpäisesti kriisissä – Sanna Järvinen auttoi pelastamaan maatilojen sesongin Sanna Järvinen palkittiin Vuoden rekrytointialan kehittäjänä Rekrygaalassa 5.11.2020. Kuva: Jarkko Relander.

Vuoden rekrytointialan kehittäjänä palkittu Sanna Järvinen ei lamaantunut kevään koronakriisissä, vaan perusti maatilojen ja puutarhojen työnantajat ja työntekijät yhdistävän Maatilalle.fi-sivuston yhdessä viikonlopussa.

Tutustu muihin voittajiin ja lunasta paikkasi ensi vuoden Rekrygaalassa »

Sanna Järvinen valittiin vuoden rekrytointialan kehittäjäksi Rekrygaalassa 5.11.2020. Tuomaristo korosti tämän vuoden ehdokkuuksissa laajempaa yhteiskuntavastuuta sekä innovatiivisia ratkaisuja työllisyyden, osaajapulan sekä alan eteenpäin viemisen saralla.

Järvistä tuomaristo kuvaili pitkän linjan moniottelijaksi, joka on perustanut monia konkreettisia palveluita ratkomaan ajankohtaisia, isoja haasteita työmarkkinoilla ja työelämässä. Näistä esimerkkeinä toimivat 2019 perustettu Amisharjoittelu.fi ja vuonna 2020 alkunsa saanut Maatilalle.fi.

”Järvisen toiminnassa korostuvat erityisesti yhteiskuntavastuullisuus ja iso palo auttaa nuoria löytämään paikkansa työelämässä”, tuomaristo perustelee.

Missioni on, että yritykset pystyisivät hyödyntämään ammatillisia opiskelijoita työelämässä paljon enemmän.

Järvinen on taloushallinnon lehtori Turun ammatti-instituutissa. Lisäksi hän toimii Amisrekryn, Amisharjoittelun ja Yksityisopettaja.fi:n toimitusjohtajana sekä Turun TAITO-koulutus Oy:n hallituksen jäsenenä.

”Missioni on, että yritykset pystyisivät hyödyntämään ammatillisia opiskelijoita työelämässä paljon enemmän. Näen opiskelijoissani joka päivä hurjan potentiaalin. Haluan auttaa ammatillisia opiskelijoita pääsemään kiinni työelämään, ja samalla yrityksiä poimimaan nämä helmet ammatillisesta koulumaailmasta”, Järvinen kertoo.

Maatilalle.fi-sivusto tarjosi ilmaisen kohtauspaikan työvoimaa tarvitseville maatiloille ja töitä etsiville

Maaliskuun 2020 lopussa Järvinen seurasi mediassa huolestuttavia viestejä koronapandemian aiheuttamista ongelmista maataloudelle. Korona oli levinnyt koko maailmaan ja maa kerrallaan alkoi sulkea rajojaan, mikä vaikutti erityisesti maatilojen ja puutarhojen työvoiman saantiin.

Maatiloille ja puutarhoihin tarvittiin kipeästi suomalaista työvoimaa sesonkitöihin.

”Toimin myös ammatillisena opettajana ja näin, miten opiskelijoiden kesätyöt peruuntuivat. Halusin olla auttamassa opiskelijoita löytämään kesätöitä. Maaliskuussa rakensin Maatilalle.fi-sivuston yhdessä koodarimme kanssa yhden viikonlopun aikana”, Järvinen kertoo.

Maatilalle.fi-sivusto on ensimmäinen koronapandemian aikana rakennettu sivusto, joka auttoi maatiloja ja puutarhoja löytämään työvoimaa ilmaiseksi, ja se on saanut maatiloilta kiitosta. Sivulle rekisteröityneitä käyttäjiä on jo lähes 9 000, ja sivuston kautta on lähetetty satoja viestejä työnantajien ja työntekijöiden välillä.

Järvisen mukaan sivuston luomisen taustalla vaikutti halu auttaa Suomen maatiloja hetkellä, jolloin ne tarvitsivat kipeästi työvoimaa viljelyksien hoitamiseen sekä sadon keräämiseen, sekä halu tarjota työttömille, lomautetuille ja opiskelijoille mahdollisuus löytää töitä.

Kaksi intohimoa yhdessä

Järvinen on yritystoimintansa ohella työskennellyt opettajana nyt viisi vuotta ja sitä ennen erilaisissa HR-tehtävissä lähes 15 vuotta.

”Olen onnellinen, että pystyn nykyisin yhdistämään kaksi intohimoani: rekrytoinnin ja opettamisen. Pidän nuorten kanssa työskentelystä ja koen, että yritysteni kautta pystyn edistämään heidän työllistymistään. Toimiminen yritysmaailmassa vahvistaa myös opettajan työtäni ja pystyn tarjoamaan nuorille oikeaa tietoa yritysmaailmasta ja työelämästä”, Järvinen toteaa.

Opettajana Järvinen oli nähnyt opiskelijoiden hädän, kun koulutussopimuspaikkaa ei meinannut löytyä. Samalla yritykset olivat ottaneet Amisrekryyn yhteyttä kysellen työharjoittelijoista.

Tämän johdosta syntyi Amisrekryn itsepalvelukanava Amisharjoittelu.fi, joka tarjoaa ilmaisen kohtauspaikan yrityksille, jotka haluavat tavoittaa ammatillisen toisen asteen opiskelijat. Opiskelijoille se on helppo tapa löytää koulutussopimuspaikka tai työpaikka.

Olen onnellinen, että pystyn nykyisin yhdistämään kaksi intohimoani: rekrytoinnin ja opettamisen.

Järvinen kertoo Amisharjoittelun saaneen työnantajilta kiitosta etenkin helppokäyttöisyydestä ja toisen asteen opiskelijoiden tavoittamisesta. Sen kautta on lähetetty satoja viestejä, ja Järvinen on ilokseen saanut todistaa opiskelijoidensa löytävän koulutussopimuspaikkoja vaivattomammin palvelun kautta.

Voitostaan Järvinen on otettu ja onnellinen: ”Voitto kovatasoisessa finaalissa on vieläkin aivan uskomaton juttu. En villeimmissä unelmissanikaan voinut kuvitella, että voitan.”

Järvinen jakaa kiitokset matkan varrella tukeneelle perheelleen sekä työkavereilleen niin Amisrekryssä, Amisharjoittelussa kuin Turun ammatti-instituutissakin.

”Haluan kiittää myös Rekrygaalaa tästä suuresta kunniasta sekä muita finalisteja arvokkaasta työstään. Jokainen olisi ansainnut voiton.”


Rekrygaala järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Vuoden rekrytointialan kehittäjän valitsi alan ammattilaisista koostettu tuomaristo. Tutustu muihin voittajiin ja lunasta paikkasi ensi vuoden Rekrygaalassa »

Tänä vuonna muut Rekrytointialan kehittäjä -finalistit olivat Integrify Oy:n perustaja Daniel Rahman ja kehittyvään employer branding -toimintaan keskittyvä Marblesin perustaja Antti Romppainen.

Gaalassa palkittiin myös Vuoden rekrytoijaVuoden rekrytointiteko sekä Paras rekrytointikampanja.


authorimage

Meri-Tuuli Talsi

Alkuperäinen juttu