Aamuset 28.10.2020

Rekrytointialustoja nuorille ideoinut Sanna Järvinen ehdolla Rekrygaalassa

Sanna Järvinen iloitsee pääsystään Rekrygaalan finaaliin.

Kuva: Jarkko Relander 9:25 Aamuset

TurkulainenSanna Järvinen odottaa jännityksellä marraskuun alussa julistettavia Rekrygaalan tuloksia. Hänet on valittu Vuoden rekrytointialan kehittäjä -kategoriaan, johon valitaan rekrytointialan kehittämiseksi arvokasta ja laajempaakin huomiota saanut henkilö.

– Olin todellakin positiivisesti yllättynyt tästä kunniasta, Järvinen iloitsee valituksi tulemistaan ja etenemisestään kilpailussa jo finaaliin.

Järvinen on toiminut viisi vuotta taloushallinnon aineiden lehtorina Turun ammatti-instituutissa, ja hän huomasi, että toiseen asteen opiskelijoilta puuttui oma rekrytointikanava. Järvinen perusti toisen asteen opiskelijoille suunnatun rekrytointipalveluyrityksen Amisrekryn kolme vuotta sitten ja viime vuonna koulutus- ja oppisopimuspaikkoja varten oman Amisharjoittelu.fi-alustan, joka on Amisrekryn itsepalvelukanava. Siellä pystyy ilmoittamaan työpaikkoja, oppisopimuspaikkoja ja palkattoia harjoittelupaikkoja.

Ammatillisten opiskelijoiden työllistymisen ja koulutussopimuspaikkojen löytämisen lisäksi Järvinen tarttui viime keväänä maatilojen ja puutarhojen ahdinkoon perustamalla Maatilalle.fi-sivuston auttaakseen tiloja selviämään kauden yli korona-rajoitusten vaikeuttaessa työvoiman saantia maatiloille.

– Lukiessani uutisista tilojen pelosta kausityövoiman löytämiseen, perustin sivuston vastamaan tätä tarvetta. Sinne on tähän mennessä liittynyt jo 9 000 käyttäjää.

Järvinen kertoo, että tekee työtä rekrytoimisen kehittämiseksi puhtaasta auttamisen halusta.

– Yhteiskuntavastuu tässä on taustalla. Minulle on tärkeää voida auttaa opiskelijoita pääsemään mukaan työelämään. Ideana on auttaa opiskelijat ja yritykset löytämään toisensa, koska toiseen asteen ammatillisesta koulutuksesta valmistuu vuosittain todella paljon opiskelijoita. Samoin halusin auttaa tiloja tuossa vaikeassa tilanteessa omalta osaltani, ja alustamalli sitä varten oli jo valmis.

Järvinen on huomannut koronan aaltoillessa myös työtilanteen aaltoilevan.

– Kyllä korona vaikuttaa heikentävästi työpaikan saamiseen. Meillä selkeästi keväällä rekrytointi pysähtyi. Nyt kun toista aaltoa odotetaan, niin aika on haastavaa ja epätietoista, miten tämän koronan kanssa käy.

Työpaikkoja on, mutta selkeästi vähemmän. Mielestäni, jos on irtisanomisia ja lomautuksia, niin kannattaa käyttää se aika hyväksi ja päivittää osaamistaan esimerkiksi kouluttautumalla. Oman osaamisen päivittäminen ei mene koskaan hukkaan. Kyllä tämä tilanne joskus loppuu, Järvinen kannustaa.

Järvinen toivoo yritykset voisivat työllistää enemmän toisen asteen ammatillisia opiskelijoita.

– Meillä on todella hyviä innostuneita opiskelijoita, joilla on alan viimeisin tieto tarjolla.

Marianne Rovio

Alkuperäinen juttu