Turkulainen 17.2.2020

Paikalliset

17.2.2020 07.00

Turkulaispalvelu löytää ammattikoululaisille harjoittelupaikkoja – tarkoitus laajentaa koko Suomeen

Tomi Kangasniemi

Miten löytää ammattikouluopiskelijoille työharjoittelupaikkoja? Tätä kysymystä pohti Sanna Järvinen ja kehitti sitten ilmoitus- ja hakukanava Amisharjoittelu.fi:n, joka yhdistää opiskelijat ja yritykset.

– Kun opiskelijat soittelevat suoraan yrityksiin, he eivät välttämättä tiedä, keneen olla yhteydessä. Osa opiskelijoista on myös ujoja. He saattavat lähettää yhden sähköpostin ja odottavat siihen vastausta. Tämä on helppo väylä sekä opiskelijoille että yrityksille, Järvinen kertoo.

Järvisen kehittämä palvelu on ilmainen.

Yritykset voivat ilmoittaa omia harjoittelupaikkojaan, oppisopimuspaikkoja ja työpaikkoja sekä viestiä opiskelijoiden kanssa. Opiskelijat taas voivat selata paikkoja ja hakea niitä sekä viestiä yritysten kanssa.

– Olemme olleet yhteydessä ammatillisiin oppilaitoksiin ja kiertäneet alueen suuria yrityksiä. Kiinnostusta palveluun on paljon. Tämä helpottaa opettajienkin työtä, kun he voivat ohjeistaa oppilaita vain tekemään palveluun profiilin löytääkseen paikan.

Järvisen mukaan harjoittelusivusto on myös yhteydessä yrityksille maksulliseen Amisrekry.fi-palveluun, jossa tarjolla on työpaikkoja.

Opettajien vuonna 2017 perustama rekrypalvelu syntyi Järvisen mukaan tarpeeseen, sillä vastaavia palveluita ei juuri ole tarjolla. Henkilöstöpalvelualan yrityksiä kyllä on, mutta ei ammattikoululaisiin keskittyneitä.

– Moni muu on erikoistunut esimerkiksi myynti- tai rakennuspuolen ammattilaisiin, ja yliopistoilla ja ammattikorkeakouluillakin on omat palvelunsa. Miksei siis amislaisilla, Järvinen sanoo.

Järvisen mukaan palvelut on haluttu tehdä mahdollisimman helppokäyttöisiksi.

Etenkin nuoriin vetoaa myös se, että työpaikkoja mainostetaan ahkerasti somessa.

– Näin saadaan hirveän hyviä hakijoita, ja sekä yritykset että hakijat ovat olleet palveluihin tyytyväisiä.

Amisharjoittelu.fi-palvelu lähti liikkeelle Turusta, mutta tarkoituksena on nyt Järvisen mukaan levittäytyä ympäri Suomen.

Sanna Järvinen esittelee harjoittelupaikka-palvelun toimintaa. Kuva: Tomi Kangasniemi

Lue juttu täältä.