CV (= Curriculum Vitae) eli ansioluettelo kertoo hakijan tiedot selkeästi yhteen koottuna. Siihen on tiivistetty koulutus- ja työtaustasi.

Hyvä CV on helppolukuinen ja siitä pystyy nopeasti lukemaan kaiken oleellisen työnhakijaan liittyvän tiedon. Suositeltu pituus on max. yksi A4. Ohessa yksi CV malli.

Perustiedot

Ansioluettelo alkaa hakijan perustiedoilla. Kerro nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja syntymäaikaisi. Voit lisätä myös kuvan, jos haluat. Se tuo samalla persoonasi mukaan ansioluetteloon.

Koulutustiedot

Perustietojen jälkeen tulee listata käymäsi koulut aikajärjestyksessä, niin että uusin/viimeksi suoritetuin on ylimpänä. Peruskoulua ei välttämättä tarvitse mainita, jos olet jo suorittanut ammatillisen perustutkinnon. Mikäli opiskelusi on kesken, voit mainita arvioidun valmistumisajan. Suoritetuista tutkinnoista tulee mainita joko valmistumisvuosi tai aloitus- ja valmistumisvuosi.

Muut taidot

Koulutustietojen jälkeen voit kertoa muista taidoistasi kuten kielitaidostasi ja atk-taidoistasi. Mainitse kielitaito-kohdassa äidinkielesi ensimmäisenä. Äidinkielen lisäksi kannattaa aina kertoa myös suomen, englannin ja ruotsin kielen taidostasi. Mikäli puhut jotain muuta kieltä/kieliä, voi sen/ne lisätä myös listaan. Kielitaitoasi voit arvioida asteikolla kiitettävä/hyvä/tyydyttävä tai esimerkiksi visuaalisesti tähdillä tai palloilla. Atk-taito -kohdassa voit kertoa mm. Wordin, Excelin ja muiden toimistoteknisten ohjelmien sekä muiden atk-ohjelmien käyttötaidoista. Kerro, mitä ohjelmia tai järjestelmiä osaat käyttää.

Työhistoria

Tämän jälkeen on työhistorian vuoro. Kirjoita nykyinen/viimeinen työpaikkasi ensimmäiseksi. Mikäli sinulla ei ole paljoa työkokemusta, kirjoita kaikki kesätyösi ja työssäoppimisjaksosi CV:en. Kerro jokaisessa kohdassa työpaikkasi, tehtäväsi ja milloin olit ko. paikassa työssä. Työpaikasta on hyvä mainita työtehtävien lisäksi myös muuta kiinnostavaa, kuten esimerkiksi luottamustehtävistä tai taidoista, joita opit. Jos sinulla on mahdollisia suosittelijoita aikaisemmista työpaikoista, voit kertoa ne myös tässä.

Harrastukset

Työhistorian jälkeen voit kertoa harrastuksistasi. Niiden kautta työnantaja voi arvioida esim. ryhmätyötaitojasi.

CV-pohjien käyttö

Lataamalla valmiin CV-pohjan, on tarvittavat tiedot helppo täyttää paikoilleen. Netti on pullollaan erilaisia pohjia, joita voi muokata oman maun mukaan. Tästä voit ladata käyttöösi Amisrekryn omia pohjia. Pohjat on toteutettu Wordin taulukko-ominaisuudella, joten niin sisältöä kuin ulkonäköäkin on helppo muokata.

Nro 1

Nro 2

Nro 3

Nro 4