Työhaastattelu

Miten valmistautua työhaastatteluun?

Työhaastattelu on aina jännä tilanne niin työnhakijalle kuin haastattelijallekin. Muista, että olemme kaikki vain ihmisiä!

Ole aina ajoissa paikalla työhaastattelussa. Pukeudu siististi. Viimeisen muodin mukaisesti revityt farkut tai napapaidat on syytä jättää kotiin. Rekrytoija voi olla huomattavasti vanhempaa ikäluokkaa kuin sinä, eikä hän välttämättä ymmärrä muodin päälle yhtä paljon kuin sinä. Lippalakki ja muut päähineet kannattaa jättää viimeistään naulakkoon. Purkkaa ja nuuskaa ei saa olla suussa. Hiukset on syytä kammata siististi ja meikkiä kannattaa laittaa kohtuudella.

Kun haastattelija kutsuu sinut sisään, kättele määrätietoisesti. Kättelytyylisi kertoo yllättävän paljon sinusta. Muista myös katsoa silmiin ja tervehtiä haastattelijaa. Odota, että haastattelija kertoo sinulle mihin voit istua.

Haastattelun aikana yritä olla mahdollisimman rento, oma itsesi. Vastaa rehellisesti, mutta turha vaatimattomuus on syytä jättää kotiin. Lopuksi haastattelija yleensä kysyy, onko sinulla jotain kysyttävää. Kysymällä jotakin, mitä ei ole tullut haastattelun aikana esiin ilmaiset kiinnostusta hakemaasi työpaikkaa kohtaan. Voit esimerkiksi kysyä, miten rekrytointiprosessi tästä eteenpäin etenee.

Ennen haastattelua kannattaa aina myös katsoa yrityksen nettisivut läpi. Yleensä haastattelun aikana kysytään, mitä tiedät yrityksestä. Ohessa lista yleisimmistä työhaastattelukysymyksistä.

Muista, että kaikkiin haastattelukysymyksiin ei tarvitse vastata. Lue blogiteksti aiheesta: Onko työhaastattelussa pakko vastata kaikkeen?

Amisrekry tarjoaa yhdessä Rekryvalmentajan kanssa Työhaastatteluvalmennusta. Lue lisää!

Tsemppiä työhaastatteluun!

Työhaastattelu Amisrekry