Työhaastattelu on aina jännä tilanne niin työnhakijalle kuin haastattelijallekin. Muista, että olemme kaikki vain ihmisiä.

Ole aina ajoissa paikalla työhaastattelussa. Pukeudu siististi. Viimeisen muodin mukaisesti revityt farkut tai napapaidat on syytä jättää kotiin. Rekrytoija voi olla huomattavasti vanhempaa ikäluokkaa kuin sinä, eikä hän välttämättä ymmärrä muodin päälle niin paljoa. Lippalakki ja muut päähineet kannattaa jättää viimeistään naulakkoon. Purkkaa ja nuuskaa ei saa olla suussa. Hiukset on syytä kammata siististi ja meikkiä kannattaa laittaa vain kohtuudella.

Kun haastattelija kutsuu sinut sisään, kättele jämäkästi. Kättelytyylisi kertoo jo paljon sinusta. Muista myös katsoa silmiin ja tervehtiä haastattelijaa. Odota, että haastattelija kertoo sinulle, mihin voit istua.

Haastattelun aikana yritä olla mahdollisimman rento ja oma itsesi. Vastaa rehellisesti, mutta turha vaatimattomuus on syytä jättää kotiin. Lopuksi haastattelija yleensä kysyy, onko sinulla jotain kysyttävää. On aina hyvä, jos voi kysyä haastattelijalta jotain, mitä ei ole tullut haastattelun aikana esiin. Voit esimerkiksi kysyä, miten rekrytointiprosessi tästä eteenpäin etenee.

Ennen haastattelua kannattaa aina myös katsoa yrityksen nettisivut läpi. Yleensä haastattelun aikana kysytään, mitä tiedät yrityksestä. Ohessa lista yleisimmistä työhaastattelukysymyksistä.

Tsemppiä työhaastatteluun!