LUKIO VAI AMIS?

Usein kallistutaan kilpailemaan koulutiensä ja valintansa paremmuudesta. Naureskallaan, että lukiolaiset tuhlaavat monta vuotta turhanpäiväiseen opiskeluun ja ammatti pitää lukea erikseen, kun siinä ajassa amiksen käyneet ovat kerryttäneet monen vuoden työkokemuksen ja elämä lähtenyt eteenpäin. Lukiolaiset puolustautuvat pääsevänsä parempiin hommiin ja tulevaisuus näyttää paremmalta.

Ammattikoulua pidetään usein huonompana vaihtoehtona. Miten noloa onkaan, kun duunareiden lapset yleensä päätyvät ammattikouluun. Suoranaisesti se viestii siitä, ettei saisi olla ylpeä ja iloinen ammatinvalinnastaan.

Jokaisen pitäisi olla vapaita valitsemaan oma ammatti. Saa olla ylpeä siitä, että joku opiskelee monta vuotta lääkäriksi tai toinen löytää paikkansa siivoojana. Minkään polun valinneiden ei tarvitsisi ylentää itseään alentamalla muita. Ammattikoululaiset voivat myös halutessaan kouluttautua lisää, jos motivaatiota ja intoa riittää.

Olet oman elämäsi paras asiantuntija ja teet itse ratkaisusi. Vaikka ammatinvalinta on merkittävä päätös elämässä, ei se kuitenkaan määrää loppuelämää. Ensimmäisen koulutuspaikan valinta ei ole viimeinen ja loppuiän työuraasi määräävä päätös.

Ylpeyttä ja intoa valitsemallesi tielle. 🙂

Jos olet jo valinnut tien, mutta työpaikka on haussa, niin käy kotisivuillamme. AMISREKRYN kotisivuilla: amisrekry.fi on CV:n teko-ohjeita/pohjia, ohjeita työhakemuksen tekoon ja työhaastattelutilanteeseen. Ja mikä parasta paljon avoimia työpaikkoja auki, joten käypä katsomassa löytyisikö sopivaa työpaikkaa ja ota meihin yhteyttä: toimisto@amisrekry.fi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *