LOMALTA TYÖHÖN TAI KOULUNPENKILLE

Lomalla on hyvin päästy etäälle koulusta tai työstä, on koettu rentoa oloa ilman suorittamisen tunnetta. Lomalla ei herätyskello herätä aamuvarhain ja mihinkään ei ole kiire, saa vain nauttia ja tehdä mitä itse haluaa. Kaiho valtaa mielen, loma on loppumaisillaan tai loppu.

Kouluun tai työhön paluun ei tarvitse olla tuskaa. Ensin pitää ajatuksen tasolla irrottaa itsensä lomasta, sen hyvistä ja huonoista puolista. On päästettävä irti siitä ikävästä tunteesta, jonka loman loppuminen aiheuttaa.

Tämän jälkeen on vuorossa sopeutuminen. Vuorokausirytmi tulee muuttaa koulu- ja työaikakurin mukaiseksi. Eli ajoissa nukkumaan ja aamulla pirteänä ahertamaan. Kun rytmit ja muut työhön liittyvät arkirutiinit ovat uudestaan löytyneet, opiskelua tai työtä voi tehdä täysipainoisesti. Tosin rytmin löytyminen voi viedä hetken aikaa, ole kärsivällinen.

Kouluun ja työhön paluuta voi myös pehmentää varsin yksikertaisilla asioilla. Esimerkiksi voi pakata jo edellisenä päivänä koulu- tai työlaukun valmiiksi ja miettiä mitä laittaa päälle. Myös opiskelu- ja työtoverit voivat auttaa lomaltapalaajaa. Odota näkeväsi mukavia opiskelu- ja työtovereita, pääset vaihtelemaan kesän kuulumisia.

Loman rentoutusvaikutuksia voi jatkaa pitkälle syksyyn, jaksat paremmin ahertaa. Lomalla voi myös saada aivan uusia ideoita ja motivaatiota. Tällainen hyvä sato on tullut etäällä olosta ja se on tärkeää ottaa käyttöön, kun palaa kouluun ja työhön.

Toivomme intoa ja reippautta tulevaan syksyyn! 🙂

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *