CV ja täydellisen kuvan metsästys

Vaikka kuva ei ole pakollinen CV:tä tehdessä, se tuo esiin henkilön tekstin takana. Kuvaa ei suinkaan lisätä hakijan ulkonäön takia arvosteltavaksi, vaan jotta paperi ei jäisi kasvottomaksi. Varsinkin mustavalkoinen, perusmallinen ansioluettelo jää helposti vaisuksi. Tällöin valokuva voi olla hyvä tapa lisätä CV:n mieleenpainuvuutta ja tällä tavoin erottua joukosta.

Kuvan valitseminen

Selfie ei kuulu hyvään CV:seen.

Valokuvan valitseminen on tärkeää tehdä tarkkaan. Se antaa jo ensisilmäyksellä rekrytoijalle aavistuksen siitä, minkälainen ihminen olet. Mitä viestii suttuisa selfie, tönkkö pönötys tai luonnollinen hymy? Vaikka kuvan ei tarvitse olla erityisen virallinen, anna ainakin jonkun toisen ottaa se. Pelkkä kännykälläkin otettu kuva riittää, kunhan se on asiallinen.

Ympäristö ja vaatteet

Tärkeintä CV:n profiilikuvassa on tuoda esiin itsensä. Kuitenkin ympäristö kannattaa rauhoittaa siten, että taustalla ei esimerkiksi ole suurta pyykkikasaa tai ihmisjoukkoa keräämässä huomiota. Tämä onnistuu rajaamalla kuva rohkeasti tai ottamalla se parempaa taustaa vasten.

Kuvaa ottaessa valitse vaatteet kuin olisit jo työpaikalla töissä. Pukua tai kauluspaitaa ei tarvitse laittaa päälle, jos niissä ei muutenkaan viihdy. Hupparit tai paljastavat kaula-aukot kannattaa jättää muita tilanteita varten.

Persoonallisuus

Kuvan tarkoituksena on kuvastaa sinua. Hymyile, jos se tuntuu sinusta hyvältä. Yleensä siitä ei ainakaan ole haittaa.

Ammattilaisen ottama kuva on aina turvallinen valinta.

Hakiessasi työpaikkaa esimerkiksi asianajajan toimistosta voi tavallinen, aseteltu potrettikuva olla turvallinen valinta. Riippuen haettavasta työtehtävästä kuva saa olla vapaamuotoisempikin. Toisinaan erikoisemmat kuvat voivat tuoda esille hakijan taitoja. Esimerkiksi graafikon taitoja vaativaa tehtävää haettaessa voi taitonsa osoittaa kuvan kautta.

Erilaiset hakemukset

Kuvaa ei välttämättä tarvitse vaihtaa eri työhakemuksia varten. Hakemuksen tarkoituksena on olla vastaus työpaikkailmoitukseen, joten korostaessa erilaisia vahvuuksia myös kuvan voi vaihtaa ansioluetteloon työpaikan mukaan. Samanlainen CV tai hakemus ei välttämättä myöskään sovi jokaiseen paikkaan. Joissakin töissä vaaditaan virallisempaa otetta kuin toisissa.

– Julia


 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *