Rekrymessuille mars!

Rekrytointimessut ovat mainio ja helppo tilaisuus tutustua yrityksiin.

Messut ovat täynnä hyviä ja innokkaita työnhakijoita, joten on haasteellista erottua muista työnhakijoista ja jäädä yritysten mieleen.

Tässä muutamia neuvoja, jotka auttavat erottumaan muista työnhakijoista rekrymessuilla:

  • On hyvä ottaa selvää, mitkä yritykset osallistuvat messuihin. Tällöin voit etukäteen valita sinua kiinnostavat yritykset ja tutustua yrityksiin tarkemmin jo ennen messuja. Taustatietojen perusteella pystyt kyselemään kiinnostavien yritysten edustajilta kysymyksiä yrityksestä tai heidän avoinna olevista paikoistaan. Edustajat ovat otettuja, jos olet oma-aloitteinen, esität kysymyksiä ja näytät kiinnostuksen yritystä kohtaan.
  • Messuilla tapaat monia yritysten edustajia, näihin tapahtuviin kohtaamisiin kannattaa asennoitua kuin työhaastatteluihinkin. Hyvät käytöstavat antavat hyvän ensivaikutelman sinusta. Esittele itsesi hymyillen ja ota katsekontakti. Muista kiittää keskustelun lopuksi hänen ajastaan, pyydä käyntikorttia ja ota mainoslehtinen mukaan.
  • Kohtaaminen voi olla hyvinkin nopea, mutta yritä tehdä siitä kuitenkin muistettava. Yrityksen edustaja saattaa muistaa sinut, jos kerrot työkokemuksesta, taidoista tai itsestäsi tarinoiden ja esimerkkien kautta. Myöhemmin edustajan katsoessa CV: täsi, hän saattaa muistaa sinut messuilta innokkaana ja oma-aloitteisena persoonana. Voit tulostaa ansioluettelosi ja ottaa sitä kopioita, jotta voit antaa niitä yritysten edustajille.
  • Voit olla yhteydessä kiinnostaviin yrityksiin messujen jälkeen. Hae sinua kiinnostavaa avointa paikkaa heti muutaman päivän kuluessa, rekrytoija saattaa edelleen muistaa sinut messuilta ja katsoa hakemustasi tarkemmin. Jos kiinnostavalla yrityksellä ei kumminkaan ole sinulle sopivaa avointa paikkaa, voit jättää avoimen hakemuksen sinua kiinnostavista työtehtävistä.

Voit nähdä meidätkin messuilla! Tule ihmeessä moikkaamaan! 🙂

AMISREKRYN kotisivuilla on CV:n teko-ohjeita/pohjia, ohjeita työhakemuksen tekoon ja työhaastattelutilanteeseen. Ja mikä parasta paljon avoimia työpaikkoja auki, joten käypä katsomassa löytyisikö sopivaa työpaikkaa ja ota meihin yhteyttä!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *