#KESÄLOMA

Vuosiloma on työntekijän vuosittain ansaitsema palkallinen vapaa. Työntekijällä on vuosilomalain mukaan oikeus saada lomaa kaksi ja puoli arkipäivää kuukautta kohti.

Kesä on alkanut ja niin ollen myös vuoden suosituin loma-aika.

Loman tarkoituksena on tuoda vastapainoa arkeen ja viedä ajatuksia pois työstä.

Ennen lomaa on hyvä valita tärkeät työt, jotka teet valmiiksi, erityisesti pienet tehtävät olisi hyvä saada hoidettua. Muista kuitenkin, ettei kaikkea voi saada valmiiksi.

Kesä on täynnä tapahtumia, matkailumahdollisuuksia, festareita, mökkeilyä ja hyvää aikaa tavata ystäviä tai sukulaisia. Lomalle ei kumminkaan kannata laatia tiukkaa minuuttiaikataulua ja tavoitteita, koska loma ei ole suoritus.

Varmin keino päästä arkisista rutiineista, on tehdä pieni matka heti loman alkuun.

Lomalla varmista itsellesi lomarauha. Laita sähköpostiin vastaaja ja sulje työpuhelin. Jos lomalla tulee mieleen joitakin työasioita, voit kirjata ne ylös ja unohtaa ne loman ajaksi.

Muista palautella lomalla kehoasi nukkumalla hyvät ja stressittömät yöunet.

Lomalta palatessaan aloita rutiineista ja tehtävistä, jotka olit suunnittelut tekeväsi ennen lomaa. Pyri ajoittamaan työhön paluu keskelle viikkoa, jos se suinkin on mahdollista. Tällöin saat kevyen alun työn aloitukselle.

Loma on aina hyväksi, vaikkei se aina menisikään suunnitelmien mukaan. Tekemättä jääneet reissut voi tehdä seuraavalla lomalla. Tehdyt mukavat lomakokemukset antavat hyvää puhtia arkeen.

Toivotammme oikein rentouttavia lomahetkiä kesään! 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *