AINUTLAATUINEN PÄIVÄ

Onnea Valmistuneille!

Tämä päivä on monelle koulunsa päättäneelle, tutkintodistuksensa tai valkolakkinsa saannelle ainulaatuinen. Tämä päivä on palkinto vuosien aherruksesta!
Ensimmäinen suuri urakka on ohi, nyt voi rohkeasti kääntää katseen kohti uusia näkymiä ja mahdollisuuksia. Todistus on osoitus, että haasteista selviät jatkossakin!

Noh.. mitäs sitten? Olisko nyt oiva aika etsiä työtä?

Muutamia hyviä vinkkejä työnhakuun ja miten toimia työpaikalla:

TYÖHAKEMUS kertoo rekrytoijalle kuka olet ja miksi haluat kyseisen paikan. Mieti ja kerro vahvuuksiasi kyseiseen tehtävään. Älä korosta puuttellisuuttasi työhön, vaan kerro miksi juuri sinä olisit juuri oikea kyseiseen työhön, näin vakuutat rekrytoijan! CV:n työkokemuslista ei tarvitse olla pitkä, sillä olet voinut saada hyödyllistä taitoa muultakin. Harrastukset, vapaaehtoistoiminta, luottamustehtävät..?

TYÖHAASTATTELU on jännittävä kokemus. Olet kirjoittanut hyvän työhakemuksen ja nyt napsahti työhaastattelukutsu. Lähde hyvällä ja rennolla asenteella työhaastattelutilanteeseen. Laita jo edellisenä iltana päivitetyt asiakirjat ja valitut vaatteet kuntoon. Nuku yösi hyvin, niin olet virkeänä liikenteessä. Olethan ajoissa paikalla ja esteen/myöhästymisen tullen ilmoita siitä.


TYÖN ALOITUS. Hyvä Sinä, olet tullut valituksi, ole ylpeä  itsestäsi! Työsopimuksen allekirjoitus on tärkeää, joten käy sopimus huolella läpi ja kysy jos jokin kohta askarruuttaa tai tarviset selvennystä. Laskeuta verotoimistossa tai laske netissä verkorttisi kuntoon, toimita se työpaikalle. Työhön kuuluu saada kattava perehdytys, jonka jälkeen olet perillä yrityksestä, työtehtävistäsi, työturvallisuudesta ja siitä miten sinun kuuluu toimia työpaikalla (”työpaikan pelisäännöt”).

TYÖPAIKALLA anna itsestäsi hyvä kuva. Ota hyvä palaute taskuun ja myös huonompikin palaute vastaan rakentavasti. Hoida työtehtäväsi aina tunnollisesti ja huolellisesti. Huomioi työkaverit; esittäydy, tervehdi ja kysele kuulumisia. Mikäpä sen mukavempaa kuin tehdä työtä hyvässä työporukassa. Yksi tärkeimmistä neuvoista on: kysy, kysy ja kysy heti, jos sinulla on jotain kysyttävää tai et ole aivan varma jostakin!

AMISREKRYN kotisivuilla on CV:n teko-ohjeita/pohjia, ohjeita työhakemuksen tekoon ja työhaastattelutilanteeseen. Ja mikä parasta paljon avoimia työpaikkoja auki, joten käypä katsomassa löytyisikö sopivaa työpaikkaa ja ota meihin yhteyttä!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *