NUOREN ENSIMMÄINEN TYÖPAIKKA

Harva meistä unohtaa ensimmäisiä työpaikkojaan tai sen miten on otettu vastaan työpaikoilla. Ensimmäinen työpaikka on nuorelle yleensä ikimuistoinen kokemus, siksi työnantajan  pitäisi luoda hyviä muistoja nuorelle.

Työnantaja on mukana merkittävissä hetkissä nuoren elämässä. Nuorelle ei ole viellä kertynyt työkokemusta, jonka varaan rakentaa pärjäämistään työelämässä. Tsemppaava, tukeva ja välittävä työnantaja, joka huolehtii uuden työntekijän perehdyttämisestä tarkasti, on jokaisen nuoren toiveissa. Perehdytys vaatii aikaa ja sitä kannattaa tehdä koko ajan, ei vain ensimmäisenä aamuna ja päivinä. Kysy nuorelta, miten menee ja miten viihdyt työssä?

Luo turvallinen tunnelma, avita nuori työnteossa alkuun ja kerro hänelle, että alussa saa opetella rauhassa tekemään erilaisia asioita. Virheitä saattuu kaikille, mutta niistä opitaan. Jos ei tiedä, niin aina saa ja pitää kysyä!

Aikuinen toimii roolimallina nuorelle, joten esimiehenä ja työkaverina näytä esimerkkiä. Kohteliaat käytöstavat, välittäminen, hyvät elämäntavat lisäävät työhyvinvointia ja työssä viihtymistä.

 

Työpaikka hakusessa? Tsekkaa tarjonta kotisivuillamme ja jätä hakemus sinua kiinnostaviin työtehtäviin: toimisto@amisrekry.fi 🙂 Me autamme! <3

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *