Vastavalmistuneen palkka?

Valmistumispaperit taskussa ja suunta kohti työelämää. Moni asia mietityttää työnhaussa ja työelämään siirtymisessä, myös palkka.

Yksi tärkein asia työhaastatteluun valmistumisessa on ehdottomasti ottaa selvää alan palkkauksesta ja siitä, mikä on työpaikalla noudatettava työehtosopimuksen vähimmäispalkka. Työehtosopimuksen vähimmäispalkan alle menevään palkkaan ei pidä koskaan suostua, sillä tuolloin yritys rikkoo työehtosopimusta.

Olet sitten juuri vastavalmistunut tai et, harmaaseen talouteen ei pidä koskaan suostua.

Olet kouluttautunut tiettyyn ammattiin ja siitä on saatava asianmukainen korvaus. Älä siis aliarvioi omaa kokemusta ja osaamista.

 

Yleisin työehtosopimuksen vähimmäispalkka on tehtävästä riippuen noin 1500-1700 euroa, korkeakoulutetut alat pois lukien. Vähimmäispalkka ei ole kuitenkaan kiveen hakattu, vaan aina voi yrittää nostaa palkkaa ylemmäs, vaikka aiempaan työkokemukseen vedoten.

Jos laitat yliampuvan palkkapyynnön, et välttämättä pääse edes työhaastatteluun asti. Haastattelutilanteessa voit kysyä rohkeasti mitä TES:iä noudatetaan ja voit tehdä palkkatoivomuksen sen mukaan.

Moni työnhakijoista ja työntekijöistä on tietämätön työehtosopimuksista, näihin kannattaa ehdottomasti perehtyä!

Jos olet vailla työpaikkaa, niin ota askel Amisrekryä kohti. AMISREKRY tarjoaa töitä opiskelijoille sekä valmistuneille ammattilaisille. Olemme erikoistuneet nuorten, ammattikoulun käyneiden työllistämiseen.

Mukavaa viikkoa! 🙂

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *