Neljä uutta CV-pohjaa

CV eli ansioluettelo on hyvä tapa erottua muista hakijoista työhakemuksen ohella. Persoonallisella ja värikkäällä ansioluettelolla jäät varmasti rekrytoijien mieleen mahdollisesti kymmenien, ellei jopa satojen muiden hakijoiden joukosta. Hyvä CV on riittävän simppeli ja helppolukuinen, mutta myös sopivasti persoonallinen.

Sivuillemme on nyt päivitetty yhteensä neljä erilaista ladattavaa CV-pohjaa, jotka antavat mahdollisuuden kokeilla mustavalkoisesta standardityylistä poikkeavaa mallia. Ilmaiset CV-pohjamme ovat toteutettu Microsoft Officen Wordilla, jotta tietojen lisääminen olisi mahdollisimman helppoa. Tässä muutama vinkki, joilla saat muokattua pohjiamme juuri sinun tarpeisiisi sopiviksi.

Sisällön muokkaaminen

Tällä hetkellä jokainen CV on toteutettu Wordin taulukko-ominaisuudella. Nähdäksesi taulukon ääriviivat, valitse yläpalkin taulukkotyökaluista ”Asettelu” ja ”Näytä ruudukko”. Tämä tuo esiin näkymättömiksi asetetut ääriviivat, jolloin tekstin muokkaaminen on helpompaa. Voit muokata sisältöä tarpeisiisi sopivaksi tai poistaa ylimääräiset infoboksit.

Kuvakkeiden lisääminen

Esimerkiksi kielitaidosta tai harrastuksista voi sanojen lisäksi kertoa kuvakkeilla. Windowsin Office 2016 tarjoaa tavallisten valokuvien lisäämisen lisäksi mahdollisuuden lisätä asiakirjoihin kuvakkeita. Nämä löytyvät yläpalkin ”Lisää”-välilehdeltä. Mikäli käytössäsi on vanhempi Officen versio, kuvakkeita voi ladata myös netistä. Esimerkiksi freepik.com tarjoaa kuvakkeita käyttöön täysin ilmaiseksi.

Ulkoasun muokkaaminen

Koska CV:t ovat toteutettu taulukko-ominaisuudella, värien muokkaaminen on erityisen helppoa. Valitse muokattava solu ja tyylittele itseäsi miellyttävä väri ”Rakenne”-välilehden ”Sävytys”-ominaisuudella. Samalta välilehdeltä löytyy myös mahdollisuus muokata reunojen tyyliä, kokoa ja väriä.

Fontit ja otsikoinnit toimivat kuten tavallisessakin asiakirjassa. Muista ulkoasua muokatessa, että luettavuus ja sisältö ovat ulkonäköä tärkeämmät!

Tallennusmuoto

Kun tallennat CV:si, tallenna se kahdessa eri muodossa: Wordin omana ja muokattavana .docx-tiedostona, sekä helposti avattavana PDF-tiedostona. Työnantajille kannattaa lähettää tiedoston PDF-versio. Tämä varmistaa sen, ettei tiedoston rakenne tai fontit heittelehdi, kun se avataankin toiselta koneelta.

Julia


 

2 kommenttia

  • Lea Kekoni

    Olen testannut noita pohjia, mutta CV pohjan väriä en ole onnistunut vaihtamaan. Joihinkin taulukon pohjiin saa värin vaihdettua, mutta ei kaikkiin. Taustalle jää aina näkymään se väri mikä siinä on ollut. Taulukkoa ei saa aktiiviseksi, jolloin värin vaihtaminen vois onnistua.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *