HYVÄ ASENNE-TIE MENESTYKSEEN!

Hyvä asenne?

Hyvä asenne on kuin talon rakentaminen hyvälle pohjalle, sen päälle on hyvä lähteä rakentamaan omaa kestävää menestystä. Asenne on suhtautumistapa, käyttäytyminen ja tunteet. Kaikenlaisiin tilanteisiin on mahdollista valita suhtautumistapa: myönteinen tai negatiivinen. Hyvän asenteen omaavalla ihmisellä on sisäinen motivaatio tehdä asioita. Motivaatio taas johtaa palavaan intoon, luovuuteen, pitkäpinnaisuuteen ja joustavuuteen. Nämä auttavat tavoitteiden saavuttamisessa ja virheistä oppimisessa. Hyvä asenne voi olla joissakin tilanteissa jopa ratkaiseva tekijä.

Miten hyvää asennetta voi tuoda esille työhakuprosessin aikana?

Työnhaussa hyvä asenne näkyy joustavuutena, kärsivällisyytenä, positiivisuutena, nöyryytenä ja motivaationa. Valmistautumisella ja aktiivisuudella tuot hyvää asennetta esille: tutustu yritykseen ja haettuun tehtävään. Mieti vahvuutesi ja heikkoutesi haettavaan tehtävään ennen haastattelua. Voit esimerkiksi poimia hyviä käytännön esimerkkejä työhistoriastasi tai työpaikoilta saamastasi hyvästä palautteesta.

Työnhakuprosessit voivat olla välillä aikaa vieviäkin, tässä kohtaa kärsivällinen ja joustava asenne auttaa. Työhakuprosessit voivat venyä ja hakijan pitäisi pystyä säilyttämään hyvän asenteensa ja motivaationsa haettua paikkaa kohtaan.
Kohdatessaan pettymyksiä virheistään puhuminen ja armollisuus itseään kohtaan auttavat ylläpitämään hyvää asennetta.

Siispä.. Hyvällä asenteella työnhakuun.. 😉

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *