Rekrymessut pähkinänkuoressa

Hep! Käsi ylös, jos olet käynyt edes kerran elämässäsi rekrymessuilla verkostoitumassa! Etkö? Ei hätää. Tämän blogitekstin tarkoituksena on kertoa mitä rekrymessut ovat, mitä siellä tapahtuu ja miten rekrymessuille kannattaa valmistautua.

Rekrymessut – mitä ja miksi?

Rekrytointimessut ovat kuin ständeistä koostuva työnhakupalsta. Jokaisella yrityksellä on oma messuosasto/-pöytä/-nurkkaus, jossa voit tavata yrityksen avainhenkilöitä kasvotusten. Yritykset ilmoittautuvat messuille toiveenaan löytää huipputyyppejä työskentelemään riveihinsä. Rekrymessuilla pääset näyttäytymään yrityksille muutenkin kuin pelkän CV:n varassa. Mikäli hyvin käy, voit jopa päästä saman tien minihaastatteluun. Jos työhaastattelusta ei ole aiempaa kokemusta, voit valmistautua kurkkaamalla muutamia kysymysesimerkkejä sivuiltamme.

Amisrekryn ständi Spesiassa.

Kuinka valmistautua messuille

Aloita ottamalla selvää sinua kiinnostavista yrityksistä. Vaikka et tietäisikään yrityksestä ennalta paljoa, mene rohkeasti kysymään ja juttelemaan messuesittelijöiden kanssa. Loppujen lopuksi olemme kaikki ihmisiä, joten turhan jännityksen voi huoletta unohtaa. Jokainen on joskus ollut työnhakijana ja ymmärtää varmasti pienen jännityksenkin. Keskustele esittelijän kanssa ja voit vaikkapa kysellä esimerkiksi uramahdollisuuksista, yrityksen arviosta ja edustajan omista kokemuksista ja taustoista.

Naantalin rekrytointimessuilla kävimme kiertelemässä 24.1.2018.

Mene rennosti tilanteen mukana. Small talkista ei ole koskaan haittaa! Älä kuitenkaan röhnöttele kädet taskuissa ja vilkuile koko ajan muihin pöytiin. Osoita aitoa kiinnostusta työpaikkaa ja työnantajaa kohtaan. Kysy esimerkiksi mitä edustaja itse on työstään mieltä ja minkälainen työpäivä haettavalla työntekijällä tulisi olemaan.

Ohjaamon järjestämät rekrymessut ystävänpäivänä esittelivät laajasti eri alojen työ- ja koulutusmahdollisuuksia.

Vaikka ständillä ei olisikaan avoinna juuri se unelmien työpaikka, voit jättää yhteystietosi ja pyytää ottamaan yhteyttä myöhemmin. Tätä varten on hyvä tulostaa mukaan vaikkapa muutama paperinen CV tai ottaa itse yhteyttä ja lähettää CV:n meilillä eteenpäin. Mikäli lähetät ansioluettelosi sähköisesti, liitä mukaan myös pieni työhakemus ja saateteksti. Jos CV vielä uupuu, tsekkaa ladattavat pohjat sivuiltamme!

Peltolan rekrymessuilla kävimme jo vuonna 2017, mutta tänä vuonna saimme vihdoin oman ständin!

Messujen jälkeen

Messujen jälkeen mieti, mikä meni hyvin ja mikä huonosti. Jokainen kokemus on kallisarvoista tietoa työnhakutaidoistasi.

Lopuksi, esimerkiksi viikon tai kahden jälkeen, kannattaa ottaa vielä yhteyttä yrityksiin, joista olit kiinnostunut. Mainitse kenen kanssa ja missä tapahtumassa kuulit työmahdollisuudesta. Muistuttamalla olemassaolostasi lisäät varmasti mahdollisuuksiasi päästä töihin.

Tervetuloa moikkaamaan!

– Julia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *